Korenie na pečené hrozno

Korenie na pečené hrozno

gastronóm 14. december 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minútOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg čierneho hrozna 100 ml suchého červeného vína 1 pomaranč štipka mletej škorice štipka sladkej mletej papriky (môže sa údiť, ale len na špičke noža) soľ, čerstvo mletá červená feferónka neutrálny rastlinný olej (napr. olej z hroznových jadierok) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte vetvy a chvosty z hrozna.

Krok 2

Ak ste si kúpili veľké čierne hrozno so semenami, rozrežte každé hrozno na polovicu veľmi ostrým nožom a semená odstráňte špáradlom. Ak máte malé bezsemenné hrozno (sultánky), urobte pár vpichov do každého hrozna špáradlom, inak hrozno pri varení „vybuchne“.

Krok 3

Pomocou špeciálneho noža odstráňte trochu kôry z dôkladne očisteného pomaranča. Z pomaranča vytlačíme šťavu a kôru a šťavu zmiešame so suchým červeným vínom.

Krok 4

Do tejto zmesi pridajte korenie, dochuťte soľou a červenou feferónkou podľa chuti. Nepridávajte príliš veľa, aby ste nepretlačili chuť hrozna.

Krok 5

Hlboký pekáč vystelieme papierom na pečenie a vymastíme neutrálnym rastlinným olejom. Hrozno vložíme do formy a zalejeme vínnou zmesou.

Krok 6

Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme bez miešania, kým sa hrozno nezmení na džem, asi 50 minút. Presuňte do mixéra, rozmixujte do hladka a vložte do sterilizovanej nádoby. Prikryjeme a uchovávame v chladničke. Podávame s rôznymi syrmi alebo tučnou hydinou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik