gastronóm 21. apríla 2013 K receptu
Supermarkety často predávajú balíčky pripraveného krabieho mäsa v sekcii mrazených potravín. Ak si kúpite tento, ušetríte si veľa času a námahy. Ale musíme si uvedomiť, že toto mäso nemôže byť varené dlhšie ako 1-2 minúty, môže sa stať gumovým.
zložitosť: priemer Kalórie: 188,67 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 31,05 g/5,18 g/2,24ŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kg varených a mrazených falangov z krabích nôh 3 stredné uhorkyNa marinádu:2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava ½ malej šalotky 1/4 šálky rastlinného oleja 2 zelené cibule 1–2 kolieska citróna soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny a odstráňte jadierka. Dužinu nakrájajte na veľmi tenké plátky. Plátky jemne pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme korením.
Krok 2
Otvorte rozmrazené falangy krabov pomocou bežných nožníc a odstráňte škrupinu.
Krok 3
Odstráňte chitínovú platňu z mäsa. Krabie mäso rozdeľte rukami alebo vidličkou na malé kúsky. Na marinádu nakrájajte šalotku a zelenú cibuľku, premiešajte, pridajte citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Krabie mäso polejeme marinádou. Na tanier uložíme plátky uhorky a pripravené krabie mäso. Skontrolujte, či je dostatok soli a korenia. Ihneď podávame, ozdobené kolieskami citróna.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Kraby si vždy spájame so sviatkami. Aspoň naša „chatka“, gigant z Ďalekého východu. Ak ste ho niekedy videli naživo, pochopíte prečo. Toto je len príbuzný Godzilly, ak nejakého chytíte, už je sviatok.