Limoncello s vodkou
gastronóm 4. marca 2024 K receptu
Limoncello s vodkou je jednou z odrôd známeho talianskeho nápoja, ktorý sa pripravuje pomocou alkoholu klasickou technológiou. Prečo ponúkame tento konkrétny recept? Jednoducho preto, že u nás je oveľa jednoduchšie kúpiť vodku ako čistý alkohol! Nápoj bude teda v stupňoch slabší, ale nie menej chutný. Princíp výroby limoncella je taký jednoduchý, že sa pripravuje takmer v každej talianskej rodine. Nápoj sa konzumuje v čistej forme ako digestív a tento likér je tiež súčasťou širokej škály koktailov. Limoncello sa zvyčajne podáva veľmi vychladené v malých pohároch, ktoré boli predtým uchovávané v mrazničke.
zložitosť: ľahko Kalórie: 489,80 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 72 h Použité: 0,90 g/0,10 g/62,92Varenietalianska kuchyňaPitePárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEvodka – 1 citrón s hustou kôrou – 10 ks cukor – 600 g pitnej vody – 1 l Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na limoncello. Citróny dôkladne umyte pod horúcou vodou pomocou tvrdej kefy, aby ste odstránili voskovú vrstvu, ktorá pokrýva citrusové plody. Dobre osušte papierovými utierkami.
Krok 2
Pomocou veľmi ostrého noža použite dlhý pásik na kôru z citrónov, pričom dávajte pozor, aby ste sa nedotkli bielej vrstvy. Potom z ovocia vytlačte šťavu. Vložte kôru do pohára, pridajte polovicu citrónovej šťavy (zvyšok môžete použiť na iné recepty) a vodku. Pevne prikryte a nechajte týždeň stáť pri izbovej teplote.
Krok 3
Nalejte vodu do naberačky. Pridajte cukor a na silnom ohni priveďte do varu. Potom znížte na minimum a varte 15 minút. Odstráňte sirup z ohňa a nechajte ho vychladnúť.
Krok 4
Citrónovú tinktúru preceďte cez niekoľko vrstiev gázy do čistej misky. Vmiešame vychladnutý sirup. Fľaša. Utesnite a nechajte 2 týždne na tmavom mieste pri izbovej teplote. Pred podávaním dobre vychlaďte. Podávajte ako digestív.
UŽITOČNÉ RADY
Limoncello likér by sa mal pripravovať s najlepšou vodkou, akú môžete získať, čo najčistejšiu, bez výraznej vône fuselových olejov.
MIMOchodom
Podľa receptu na limoncello si môžete pripraviť podobný nápoj – arancello, ak citrónovú kôru a citrónovú šťavu nahradíte pomarančovými. Bude to tiež veľmi chutné.