Morský vlk v kurkume s čerstvým šalátom a tzatziki omáčkou

Oľga Gerasimenko 5. október 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 minHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z morského vlka s hmotnosťou 120 g, 1/2 polievkovej lyžice. l. kukuričná múka 1 polievková lyžica. l. mletá kurkuma olivový olej na vyprážanie čerstvé vetvičky kôpru na ozdobu 1/2 strúčika cesnakuNa šalát:1 mrkva 2 uhorky 1/2 hlávky ľadového šalátu 1/2 hlávky červenej kapusty soľ, korenieNa omáčku:150 g gréckeho jogurtu polovica uhorky 1/2 lyžičky citrónovej šťavy soľ biele korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte omáčku tzatziki: uhorku nastrúhajte, prebytočnú šťavu sceďte. V miske zmiešame uhorku, jogurt, biele korenie a morskú soľ. Pridajte citrónovú šťavu. V pohode. Pri príprave ryby odstráňte z filé kožu a všetky ostatné filety. Kukuričnú múku spolu s kurkumou preosejeme na tanier. Predhrejte panvicu a pridajte olej. Ostriež ošúpte v kurkumovej múke a smažte zo všetkých strán, kým sa neuvarí, asi 2-3 minúty na každej strane. Na šalát nakrájajte ľad, kapustu, mrkvu a uhorku na pásiky. Zeleninu dáme do misy, dochutíme soľou a korením a premiešame, aby sa spojila. Na servírovanie položte šalát na 4 taniere a navrch položte rybu. Rybu hojne polejte omáčkou tzatziki a ozdobte čerstvým kôprom.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ako sa hovorí: „Rajaj ty sám, o obed sa podeľ s priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi.“ Ponúkam vám recept na ľahké a veľmi chutné jedlo, na ktorom si pochutí celá rodina. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik