Paradajkové Gazpacho v ľadovom tanieri

lubashals 25. augusta 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minúttalianska kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEhrsť bobúľ, okvetných lístkov a lístkov mäty na ľadovú dosku 300 g paradajok 1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlak 1 červená paprika 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 2 lyžice. l. olivový olej 1 uhorka 1 strúčik cesnaku vetvička bazalky soľ a korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na ľadovú dosku si musíte vziať dve misky rôznych veľkostí. Vložte okvetné lístky kvetov, akékoľvek bobule a listy mäty do veľkého. Naplňte obsah vodou.

Krok 2

Na vrch položte menšiu misku.

Krok 3

Misky vložte na 2-3 hodiny do mrazničky, aby voda stuhla.

Krok 4

Pripravíme si potrebné produkty na gazpacho.

Krok 5

Paradajky vložte na 15 minút do misky s vriacou vodou, potom mierne vychladnite, ošúpte a nakrájajte.

Krok 6

Papriku a uhorku nakrájame nadrobno.

Krok 7

Paradajky pomelieme mixérom, pridáme cesnak, bazalku, paradajkový pretlak, uhorku a korenie. Miešajte mixérom, kým sa nevytvorí homogénna hmota.

Krok 8

Výsledné pyré preceďte cez sitko. Pridajte soľ, korenie, citrónovú šťavu a vložte do chladničky, kým ľadová platňa stuhne.

Krok 9

Vyberte misky z mrazničky, vložte ich na niekoľko sekúnd do teplej vody a oddeľte misky od mrazeného ľadového taniera.

Krok 10

Lyžičkou nalejte gazpacho do taniera na ľad, pridajte jednu alebo dve kocky ľadu a podľa potreby ozdobte. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik