lubashals 25. augusta 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minúttalianska kuchyňaVečeraPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEhrsť bobúľ, okvetných lístkov a lístkov mäty na ľadovú dosku 300 g paradajok 1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlak 1 červená paprika 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 2 lyžice. l. olivový olej 1 uhorka 1 strúčik cesnaku vetvička bazalky soľ a korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na ľadovú dosku si musíte vziať dve misky rôznych veľkostí. Vložte okvetné lístky kvetov, akékoľvek bobule a listy mäty do veľkého. Naplňte obsah vodou.
Krok 2
Na vrch položte menšiu misku.
Krok 3
Misky vložte na 2-3 hodiny do mrazničky, aby voda stuhla.
Krok 4
Pripravíme si potrebné produkty na gazpacho.
Krok 5
Paradajky vložte na 15 minút do misky s vriacou vodou, potom mierne vychladnite, ošúpte a nakrájajte.
Krok 6
Papriku a uhorku nakrájame nadrobno.
Krok 7
Paradajky pomelieme mixérom, pridáme cesnak, bazalku, paradajkový pretlak, uhorku a korenie. Miešajte mixérom, kým sa nevytvorí homogénna hmota.
Krok 8
Výsledné pyré preceďte cez sitko. Pridajte soľ, korenie, citrónovú šťavu a vložte do chladničky, kým ľadová platňa stuhne.
Krok 9
Vyberte misky z mrazničky, vložte ich na niekoľko sekúnd do teplej vody a oddeľte misky od mrazeného ľadového taniera.
Krok 10
Lyžičkou nalejte gazpacho do taniera na ľad, pridajte jednu alebo dve kocky ľadu a podľa potreby ozdobte. Dobrú chuť!