Elena Shashkina 21. júna 2016 K receptu
Jednoduchý šalát zo zmesi rôznych paradajok s mozzarellou a bazalkou.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 10 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyPiknikRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzmes paradajok 500 g bazalky 2 vetvičky čerstvé čili 1/2 ks mozzarella 100 balzamikový ocot 1 polievková lyžica. l.cesnak 1 zub.soľ, korenie olivový olej 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájajte na stredné kúsky, mozzarellu natrhajte rukami, všetko vložte do šalátovej misy. Rozdrviť cesnak.
Krok 2
Posypeme lístkami bazalky, na tenké plátky nakrájaným čili, soľou a korením, pokvapkáme octom a olejom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Klasická mozzarella sa vyrába z čierneho byvolieho mlieka, no takmer vždy je v predaji mozzarella vyrobená z kravského mlieka.
UŽITOČNÉ RADY
Na šalátové dresingy je lepšie použiť extra panenský olivový olej.