gastronóm 21. januára 2017 K receptu
Parmica má vynikajúce, jemné mäso, ktoré nemá výraznú chuť. Preto je pre túto rybu ideálna svetlá marináda v indickom štýle.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 50 minIndická kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 veľké filé z parmice, zbavené kože 3 veľké paradajky 2 cm koreň zázvoru 2 strúčiky cesnaku 1/2 ČL. garam masala prášok 1/2 ČL. mletý koriander 1/2 lyžičky. mletá rasca štipka horkej červenej papriky štipka mletej kurkumy 5 lyžíc. l. rastlinný olej 20 g masla polovica citróna 5 vetvičiek koriandra soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak a zázvor ošúpeme a nasekáme nadrobno. Nakrájajte paradajky a vložte ich do misky mixéra, pridajte cesnak, zázvor a všetky koreniny. Nalejte 4 polievkové lyžice. l. rastlinný olej a pridajte trochu soli. Rozdrvte tak, aby malé kúsky zostali v marináde, zakryte hlboký plech alobalom.
Krok 2
a fóliu jemne namažte rastlinným olejom. Uložíme parmice kožou nahor a zalejeme marinádou. Nechajte 20 minút marinovať.
Krok 3
Rúru s grilom predhrejeme na 180°C. Maslo nakrájame na tenké plátky a položíme na ryby, plech vložíme do rúry. Pečte 10–12 minút, kým nie sú hotové.
Krok 4
Opatrne preneste parmice na tanier pomocou dvoch špachtlí. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nadrobno nasekaným koriandrom.