Marína 14. marca 2017 K receptu
Toto teplé talianske predjedlo zo sladkej papriky a paradajok je dobré aj za studena. Svetlé, aromatické a na vitamíny bohaté jedlo je počas pôstu nevyhnutné.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minVarenietalianska kuchyňaRaňajkyvečeravečeraObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsladká paprika 5 ks paradajky vo vlastnej šťave 400 gluk 1 ks strúčiky cesnaku 3 ks bazalka podľa chuti soľ, korenie podľa chuti olivový olej 3 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku nakrájame na prúžky alebo kocky, nie veľmi nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte korenie a varte ďalšie 3 minúty.
Krok 2
Pridáme nakrájané paradajky, soľ, korenie a dusíme, kým nie sú hotové. V lete je dobré použiť čerstvé paradajky, po odstránení šupky.
Krok 3
Podávame posypané bylinkami. Navyše, ak chcete, môžete posypať sezamovými semienkami alebo píniovými orieškami.