Peperonata

Marína 14. marca 2017 K receptu

Toto teplé talianske predjedlo zo sladkej papriky a paradajok je dobré aj za studena. Svetlé, aromatické a na vitamíny bohaté jedlo je počas pôstu nevyhnutné.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 45 minVarenietalianska kuchyňaRaňajkyvečeravečeraObčerstvenieVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEsladká paprika 5 ks paradajky vo vlastnej šťave 400 gluk 1 ks strúčiky cesnaku 3 ks bazalka podľa chuti soľ, korenie podľa chuti olivový olej 3 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku nakrájame na prúžky alebo kocky, nie veľmi nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte korenie a varte ďalšie 3 minúty.

Krok 2

Pridáme nakrájané paradajky, soľ, korenie a dusíme, kým nie sú hotové. V lete je dobré použiť čerstvé paradajky, po odstránení šupky.

Krok 3

Podávame posypané bylinkami. Navyše, ak chcete, môžete posypať sezamovými semienkami alebo píniovými orieškami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik