gastronóm 24. augusta 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 297,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 minObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE12 červených reďkoviek 1 stredná uhorka 2 vajcia 100 g tvarohu 1–2 polievkové lyžice. l. majonéza, cibuľa alebo žerucha, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odrežte stonky reďkoviek. Na druhej strane odrežte „viečko“ a ostrou lyžičkou odstráňte časť jadra.
Krok 2
Vajíčka uvaríme na tvrdo. Oddeľte bielky od žĺtkov (bielky nebudú potrebné). Žĺtky rozdrvíme vidličkou s tvarohom a majonézou na jemnú pastu, pridáme soľ a korenie.
Krok 3
Reďkovky naplníme tvarohovou zmesou a ozdobíme pažítkou alebo žeruchou. Uhorku nakrájajte na plátky a položte na tanier. Na vrch poukladáme plnené reďkovky.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak máte veľmi málo času, natrieme na chlieb tvarohovú plnku a na ňu poukladáme plátky reďkovky a uhorky.