Náčelníci 23. januára 2017 K receptu
Ak ste si istí, že palacinky sú výlučne sladké pečivo, skúste ich podávať s „inou omáčkou“. Doslova – s avokádovým pyré, strateným vajíčkom a paradajkami.
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodinyVareniePečeniePraženieRaňajkyVýrobok z cesta: PečivoVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEUzbecké paradajky – 110 g bazalka – 2 olivový olej s bylinkami – 4 g palacinky – 120 avokádové pyré – 70 kuracie vajce – 4 ks soľ – 2 čierne korenie – 2 g omáčka pomaranč-kimchi aioli – 40 gNa palacinky:kuracie vajce – 4 mlieko 3,2% – 880 g prémiová múka – 600 g sušené droždie – 4 kryštálový cukor – 160 g rastlinný olej – 180 g soľ – 7 prášku do pečiva – 14 gNa avokádové pyré:avokádo – 400 g limetky – 6 g koriandra – 2 g koriandrového oleja – 40 g soli – 2 papriky – 2 olivového oleja – 40 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vytváranie palaciniek. Soľ a cukor rozpustite v malom množstve mlieka, pridajte zriedené droždie, zmes premiešajte. Skombinujte so zvyškom mlieka, zahriateho na 35-40 stupňov. Pridajte múku, vajcia, premiešajte do hladka, pridajte rastlinný olej a znova premiešajte. Potom nechajte cesto na teplom mieste (25-35 stupňov) asi 3-4 hodiny. Počas procesu kysnutia vymiesime cesto. Smažte palacinky v rastlinnom oleji do zlatista.
Krok 2
Medzitým pretrieme avokádo cez sitko. Soľ, korenie, pridajte limetkovú šťavu.
Krok 3
Pripravíme pošírované vajíčko: lievik zatočíme do vriacej osolenej vody s octom a vajíčko rozbijeme. Varte 1 minútu.
Krok 4
Zložíme pokrm. Na palacinky poukladáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme, polejeme olejom, pridáme avokádové pyré, urobíme jamku a vložíme do nej stratené vajíčko. Jedlo ozdobíme aioli omáčkou.
MIMOchodom
Recept s láskavým dovolením reštaurácie Moregrill.