Predjedlo z uhoriek s tuniakom a ančovičkami

gastronóm 7. júla 2013 K receptu

Čím menšie uhorky použijete, tým krajšie bude toto predjedlo vyzerať. Namiesto sardely môžete použiť filé zo šproty alebo dokonca jemne nasoleného sleďa – len v malom množstve, ale je lepšie nenahrádzať tuniaka inými konzervovanými rybami. Plnku je možné pripraviť vopred a uchovávať v chladničke 2 až 24 hodín.

zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 15 minšpanielska kuchyňaObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 malých uhoriek 1 konzerva (200 g) tuniak vo vlastnej šťave 8 filet zo sardel 1 kuracie vajce 6 prepeličích vajec 2 stonky zelenej cibule 1 malý zväzok petržlenovej vňate 1 ČL. horčica 1 lyžička. biely vínny ocot, olivový olej, soľ, čerstvo mleté ​​biele korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si náplň. Uvarte kuracie vajce a natvrdo uvarené prepeličie vajcia (9 minút a 4 minúty). Rozlomte škrupinu, vložte vajcia do studenej vody a potom ošúpte. Kuracie vajce nasekáme nadrobno, prepeličie vajcia pozdĺžne prekrojíme na polovicu.

Krok 2

Z petržlenu odstráňte stonky a listy nasekajte čo najjemnejšie, doslova „na prach“. Nakrájajte zelenú cibuľu veľmi jemne.

Krok 3

6 filé sardel rozrežeme priečne na polovicu, zvyšné dve nadrobno.

Krok 4

Šťavu z tuniaka scedíme, zmiešame s nasekaným kuracím vajcom, nasekanými ančovičkami, zelenou cibuľkou, petržlenovou vňaťou.

Krok 5

Na dresing zmiešajte 2-3 polievkové lyžice. l. olivový olej, horčica, ocot, soľ a korenie. Dressingom prelejeme plnku a premiešame, aby sa spojila.

Krok 6

Uhorky rozrežte pozdĺžne na polovicu a pomocou lyžičky s ostrou hranou odstráňte jadro (nebudete ju potrebovať). Uhorkové lodičky naplníme plnkou, ozdobíme kúskami ančovičiek a polovicami prepeličích vajec. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

MIMOchodom

Čím menšie uhorky použijete, tým krajšie bude toto predjedlo vyzerať. Namiesto ančovičiek môžete použiť filé zo šproty alebo dokonca jemne nasoleného sleďa – len v malom množstve. Plnku je možné pripraviť vopred a uchovávať v chladničke 2 až 24 hodín.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik