Ríbezľový sirup

Ríbezľový sirup

gastronóm 19. december 2013 K receptu

Z tohto ríbezľového sirupu je výborný ovocný nápoj – stačí ho zriediť studenou vodou.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU500 g čiernych ríbezlí 1 malý citrón 300 g cukru, jemného bieleho alebo hnedého 300 ml minerálnej vody bez plynovej kôry z 1 malého citróna Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte stonky z ríbezlí pomocou nožníc na nechty a odrežte stonky. Opláchnite bobule v sitku tečúcou vodou a osušte.

Krok 2

Do hrnca nalejeme minerálku, pridáme cukor, pridáme ríbezle. Na miernom ohni za občasného miešania privedieme do varu a varíme, kým sa cukor nerozpustí, asi 5 minút.

Krok 3

Pridajte citrónovú kôru a šťavu a varte ďalších 5 minút. Sirup precedíme cez sitko, pričom bobule vytlačíme lyžičkou. Nalejte do sterilizovanej fľaše a uzavrite. Uchovávajte v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik