Ríbezľový sirup
gastronóm 19. december 2013 K receptu
Z tohto ríbezľového sirupu je výborný ovocný nápoj – stačí ho zriediť studenou vodou.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU500 g čiernych ríbezlí 1 malý citrón 300 g cukru, jemného bieleho alebo hnedého 300 ml minerálnej vody bez plynovej kôry z 1 malého citróna Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odstráňte stonky z ríbezlí pomocou nožníc na nechty a odrežte stonky. Opláchnite bobule v sitku tečúcou vodou a osušte.
Krok 2
Do hrnca nalejeme minerálku, pridáme cukor, pridáme ríbezle. Na miernom ohni za občasného miešania privedieme do varu a varíme, kým sa cukor nerozpustí, asi 5 minút.
Krok 3
Pridajte citrónovú kôru a šťavu a varte ďalších 5 minút. Sirup precedíme cez sitko, pričom bobule vytlačíme lyžičkou. Nalejte do sterilizovanej fľaše a uzavrite. Uchovávajte v chladničke.