gastronóm 23. júna 2016 K receptu
Akákoľvek biela ryba je dobrá a la France. So zrelými paradajkami, olivami a samozrejme provensálskymi bylinkami. Tento recept na ryby vás nadchne jednoduchosťou spracovania a lahodným výsledkom.
zložitosť: priemer Kalórie: 379,81 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 39,75 g/18,23 g/6,75Praženiefrancúzska kuchyňaVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filé z bielej ryby (treska, morský vlk, diabol) 300–400 g veľmi zrelých paradajok 50 g lahodných vykôstkovaných olív 40 g kapary 1 stredná cibuľa 2–3 strúčiky cesnaku 150 ml suché biele víno olivový olej 1 ČL. suché provensálske bylinky čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na malé kocky. Rybu z oboch strán osolíme a okoreníme.
Krok 2
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Vo veľkom hrnci zohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak, posypte provensálskymi bylinkami a na miernom ohni varte 5 minút.
Krok 3
Na cibuľu a cesnak položte ryby; Zalejeme vínom a varíme na prudkom ohni 5-10 minút v závislosti od hrúbky rybieho filé. Dochutíme korením, pokvapkáme olivovým olejom a podávame.