Ryba s paradajkami v gréckom štýle

gastronóm 17. júla 2016 K receptu

Grécka kuchyňa je ako stvorená na letné kulinárske experimenty. Kombinácia jednoduchých produktov a minimálneho spracovania ich robí veľmi dostupnými pre záhradnícku kreativitu.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 45 minNa grile, na grileGrécka kuchyňavečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 veľký morský vlk alebo pražma (800 g) alebo 2 stredné (po 300 g) 600 g cherry paradajok 1 citrón polovica červenej čili papričky 4 strúčiky cesnaku 4–6 vetvičiek tymiánu 1 ČL. sušené oregano 4 lyžice. l. olivový olej 2 lyžice. l. biely vínny ocot, soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Chilli papričky zbavte semienok a nasekajte nadrobno. 1 strúčik cesnaku nasekáme nadrobno. Zmiešajte 2 polievkové lyžice v miske. l. olivový olej, ocot, čili paprička, oregano a cesnak.

Krok 2

Cherry paradajky prekrojte na polovicu a vložte do misy, posypte soľou a korením a nechajte 30 minút pri izbovej teplote.

Krok 3

Rybu vypitváme a odstránime šupiny. Ostrým nožom urobte na bokoch 2-3 plytké šikmé rezy, rybu osoľte a okoreňte.

Krok 4

Do ryby vložte plátky citróna a vetvičky tymiánu. Zvyšný cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky a rybu naplníme. Rybu potrieme olivovým olejom.

Krok 5

Pripravte uhlie a umiestnite rošt 10–12 cm od ohňa. Rybu smažte 5-8 minút. na jednej strane, potom otočte a opečte rovnaké množstvo na druhej strane. Ryba je hotová, keď ňou nôž voľne prechádza. Alebo rybu opečte na grilovacej panvici.

Krok 6

Premiestnite rybu na tanier. Na vrch poukladáme nakladané paradajky a prelejeme šťavou, ktorá sa vytvorila v miske.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik