gastronóm 17. júla 2016 K receptu
Grécka kuchyňa je ako stvorená na letné kulinárske experimenty. Kombinácia jednoduchých produktov a minimálneho spracovania ich robí veľmi dostupnými pre záhradnícku kreativitu.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 45 minNa grile, na grileGrécka kuchyňavečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 veľký morský vlk alebo pražma (800 g) alebo 2 stredné (po 300 g) 600 g cherry paradajok 1 citrón polovica červenej čili papričky 4 strúčiky cesnaku 4–6 vetvičiek tymiánu 1 ČL. sušené oregano 4 lyžice. l. olivový olej 2 lyžice. l. biely vínny ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Chilli papričky zbavte semienok a nasekajte nadrobno. 1 strúčik cesnaku nasekáme nadrobno. Zmiešajte 2 polievkové lyžice v miske. l. olivový olej, ocot, čili paprička, oregano a cesnak.
Krok 2
Cherry paradajky prekrojte na polovicu a vložte do misy, posypte soľou a korením a nechajte 30 minút pri izbovej teplote.
Krok 3
Rybu vypitváme a odstránime šupiny. Ostrým nožom urobte na bokoch 2-3 plytké šikmé rezy, rybu osoľte a okoreňte.
Krok 4
Do ryby vložte plátky citróna a vetvičky tymiánu. Zvyšný cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky a rybu naplníme. Rybu potrieme olivovým olejom.
Krok 5
Pripravte uhlie a umiestnite rošt 10–12 cm od ohňa. Rybu smažte 5-8 minút. na jednej strane, potom otočte a opečte rovnaké množstvo na druhej strane. Ryba je hotová, keď ňou nôž voľne prechádza. Alebo rybu opečte na grilovacej panvici.
Krok 6
Premiestnite rybu na tanier. Na vrch poukladáme nakladané paradajky a prelejeme šťavou, ktorá sa vytvorila v miske.