Salamur, horúce korenie

Salamur, horúce korenie

gastronóm 14. december 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 18,79 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 0,70 g/0,61 g/2,74Omáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg zrelých paradajok 3 hlavy cesnaku 3–5 stredných červených čili papričiek 50 ml červeného vínneho octu rastlinný olej 2 ČL. čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky nastrúhajte tak, aby vám v rukách ostala len šupka – vyhoďte ju. Aby ste si uľahčili strúhanie, odrežte malý kúsok zo strany paradajky a začnite odtiaľ.

Krok 2

Chilli papričky rozrežte pozdĺžne na polovicu a odstráňte blany, stopky a semienka. Ak chcete poriadne pikantné korenie, semienka si odložte. Nakrájajte čili dužinu na malé kúsky.

Krok 3

Cesnak rozdelíme na strúčiky, každý strúčik roztlačíme, ošúpeme a nasekáme nadrobno.

Krok 4

Nalejte aspoň 1 polievkovú lyžicu do veľkej mažiare. l. soľ (až 3 polievkové lyžice, ak máte radi slané) a korenie. Soľ a korenie celkom jemne rozdrvte.

Krok 5

Bez toho, aby ste prestali brúsiť, pridajte do mažiara po častiach cesnak a čili. Ak používate chilli semienka, začnite s nimi. Teraz by ste mali mať pastu.

Krok 6

Výslednú pastu pridajte do paradajkového pretlaku. Nalejte ocot a rastlinný olej (2 až 6 polievkových lyžíc). Dôkladne premiešajte, vložte do sterilizovaných pohárov, uzavrite a uchovávajte v chladničke maximálne 1 mesiac.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik