gastronóm 24. januára 2017 K receptu
Ak chcete na večeru uvariť niečo neobvyklé, porozmýšľajte nad týmto šalátom. Pikantnú jahňacinu úspešne dopĺňa jemne sladký cícer a cibuľa a paradajky ešte viac zvýrazňujú chuť
zložitosť: priemer Porcie: 4 varenie: 30 minŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g jahňacej panenky alebo karé 400 g konzervovaného cíceru 100 g miešaných šalátových listov 150 g cherry paradajok 1 stredne veľká červená cibuľa 5 vetvičiek koriandra 4 vetvičky mäty 1 strúčik cesnaku 3 polievkové lyžice. l. tahini 60 ml olivový olej 60 ml citrónová šťava 1/2 ČL. sladká paprika 1/2 lyžičky. mletý rasca 1/2 lyžičky. mletý koriander 1/2 lyžičky. sušená mäta 1/4 lyžičky. saltpita z čerstvého čierneho korenia, na servírovanie citrón, na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zmiešajte všetky koreniny a soľ s 1 polievkovou lyžicou v malej miske. l. olivový olej. Jahňacie mäso potrieme touto marinádou a necháme 15 minút odstáť.
Krok 2
Cícer scedíme v cedníku a dobre prepláchneme. Listy mäty a koriandra nasekajte nahrubo. Cherry paradajky nakrájame na 4 časti. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké štvrť krúžky. Vložte cícer, bylinky, paradajky a cibuľu do misy a pridajte listy šalátu.
Krok 3
Na dresing ošúpeme a najemno nasekáme cesnak. Zmiešajte s citrónovou šťavou, tahini a 2 polievkovými lyžicami. l. voda. Šalát premiešame s dresingom.
Krok 4
Grilovaciu panvicu rozohrejeme na strednom ohni, potrieme olivovým olejom a jahňacinu opekáme 2-3 minúty. na každej strane. Mäso by malo vo vnútri zostať ružové. Mäso odstavíme z ohňa, preložíme na tanier a prikryjeme fóliou, necháme 5 minút odstáť.
Krok 5
Pita grilujeme z oboch strán a nakrájame na 6-8 kúskov.
Krok 6
Mäso nakrájame na plátky. Položte šalát na tanier a vedľa neho položte jahňacie mäso a kúsky pity. Posypeme kolieskami citróna a ihneď podávame.