Daria Annenková 13. februára 2017 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodinyŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍvarený jazyk 300 slepačích vajec 5 ks cherry paradajky 250 g mrkvy 2 ks zelený hrášok 250 strúčikov cesnaku 2 ks dijonská horčica 2 ČL cukru 1 ČL citrónovej šťavy 2 ČL olivového oleja 2 ČL soli podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Studený uvarený jazyk nakrájame na tenké pásiky.
Krok 2
Mrkvu dôkladne umyte, uvarte celú do mäkka, ošúpte a nakrájajte na kocky, pričom si nechajte pár koliesok mrkvy, z ktorých potom vykrajujte srdiečka na ozdobu. Dá sa to urobiť bežným nožom alebo pomocou kovových vykrajovačiek.
Krok 3
Cherry paradajky nakrájame na polovice.
Krok 4
Vajíčka uvaríme natvrdo, pridáme studenú vodu a ošúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, dva žĺtky necháme na omáčku a zvyšné vajíčka nakrájame na plátky.
Krok 5
Na omáčku rozdrvíme žĺtky s cukrom, soľou a horčicou. Cesnak pretlačte lisom, pridajte k žĺtkom, dôkladne premiešajte, kým sa nevytvorí homogénna pasta. Potom vytlačte citrónovú šťavu, tenkým prúdom prilejte olivový olej a jemne miešajte, aby sa omáčka neoddeľovala. Zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte zelený hrášok. Šalát rozložíme na taniere, pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme omáčkou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Jazyk musí byť varený vopred. Musí sa umyť, vložiť do panvice a naplniť studenou vodou. Po uvarení vývar osolíme, pridáme nové korenie a čierne korenie, jednu cibuľu a na miernom ohni varíme 3-4 hodiny, ku koncu varenia pridáme 2 bobkové listy. Hotový jazyk vyberte z vývaru a na 1 minútu zalejte studenou vodou, potom ošúpte a ochlaďte.