Šalát s jazykom a cherry paradajkami

Daria Annenková 13. februára 2017 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodinyŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍvarený jazyk 300 slepačích vajec 5 ks cherry paradajky 250 g mrkvy 2 ks zelený hrášok 250 strúčikov cesnaku 2 ks dijonská horčica 2 ČL cukru 1 ČL citrónovej šťavy 2 ČL olivového oleja 2 ČL soli podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Studený uvarený jazyk nakrájame na tenké pásiky.

Krok 2

Mrkvu dôkladne umyte, uvarte celú do mäkka, ošúpte a nakrájajte na kocky, pričom si nechajte pár koliesok mrkvy, z ktorých potom vykrajujte srdiečka na ozdobu. Dá sa to urobiť bežným nožom alebo pomocou kovových vykrajovačiek.

Krok 3

Cherry paradajky nakrájame na polovice.

Krok 4

Vajíčka uvaríme natvrdo, pridáme studenú vodu a ošúpeme. Vajcia prekrojíme na polovice, dva žĺtky necháme na omáčku a zvyšné vajíčka nakrájame na plátky.

Krok 5

Na omáčku rozdrvíme žĺtky s cukrom, soľou a horčicou. Cesnak pretlačte lisom, pridajte k žĺtkom, dôkladne premiešajte, kým sa nevytvorí homogénna pasta. Potom vytlačte citrónovú šťavu, tenkým prúdom prilejte olivový olej a jemne miešajte, aby sa omáčka neoddeľovala. Zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte zelený hrášok. Šalát rozložíme na taniere, pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme omáčkou. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Jazyk musí byť varený vopred. Musí sa umyť, vložiť do panvice a naplniť studenou vodou. Po uvarení vývar osolíme, pridáme nové korenie a čierne korenie, jednu cibuľu a na miernom ohni varíme 3-4 hodiny, ku koncu varenia pridáme 2 bobkové listy. Hotový jazyk vyberte z vývaru a na 1 minútu zalejte studenou vodou, potom ošúpte a ochlaďte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik