milovalenis 25. septembra 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 374,32 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Použité: 21,37 g/32,47 g/13,28ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIE100 g vareného kuracieho filé 100 g tvrdého syra 1/2 plechovky vykôstkovaných olív 2 paradajky 1 uhorková majonéza Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uvarené kuracie filety nakrájame na plátky, syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Určite si odložte trochu syra a pár olív na ozdobu! Ochutíme majonézou a premiešame. Šalát v tvare plátku melónu položíme na veľkú rovnú misku Kým sa šalát namáča, začneme ho zdobiť. Uhorku zbavíme mäkkého jadra semienkami a tvrdšiu časť necháme pod šupkou na ozdobu. To isté robíme s paradajkami: nepotrebujeme jadrá. Zvyšnú tvrdú časť uhorky nastrúhame na hrubom strúhadle. Paradajku nakrájame na malé kúsky. Nakrájajte každú olivu pozdĺžne na 4 kusy. Na plátok melónu položte plátky paradajok dužinou nahor, snažte sa zakryť povrch, aby nezostali biele dierky. Ďalej – svetlý pásik strúhaného syra a nakoniec pásik zelenej uhorky, podobný kôre z melónu. Rozložíme semená melónu vyrobené z olív. Vodný melón je pripravený!