gastronóm 10. júla 2017 K receptu
Čerstvý mladý medvedí cesnak – výhonky aj listy – možno použiť na prípravu najrôznejších jedál. Medvedí cesnak sa hodí k mäsu, vajciam, zelenine, tvarohu. Jasnú a veľmi pikantnú chuť medvedieho cesnaku v tomto šaláte doplnia konzervované paradajky a aromatický nerafinovaný rastlinný olej.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 15 minŽiadna tepelná úpravaKaukazská kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 zväzky výhonkov medvedieho cesnaku 2–3 stredne veľké paradajky z konzervy vo vlastnej šťave, biely vínny ocot, nerafinovaný slnečnicový alebo kukuričný olej, soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Výhonky medvedieho cesnaku ošúpeme a dôkladne opláchneme. Vložíme do mierne vriacej, mierne osolenej vody a varíme do mäkka, potom scedíme v cedníku a necháme odtiecť všetku tekutinu.
Krok 2
Dužinu z konzervovaných paradajok bez šupky rozdrvíme vidličkou a pridáme k uvarenému medvediemu cesnaku. Šalát dochutíme soľou, octom a olejom.
MIMOchodom
Recept poskytnutý Kasym Eristov.