gastronóm 25. augusta 2013 K receptu
Zdalo by sa, že takýto jednoduchý zeleninový šalát vie pripraviť každý. Ale sú tu dvaja „tajní agenti“. Prvým je citrónová šťava v zálievke, druhým sú správne uvarené vajíčka. Budete prekvapení, ako zlepšia chuť najbežnejšieho jedla. Tento šalát môžete pripraviť z prepeličích vajec. Varte ich rovnakým spôsobom, ale hotové budú za 4-5 minút.
zložitosť: priemer Kalórie: 162,75 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 4,46 g/11,01 g/11,52ŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ300 g reďkoviek 2 stredné mladé zemiaky 2 stredné uhorky 1 stredná mladá mrkva 2 vajcia 1 zväzok zeleného šalátu 5 stoniek zelenej cibule 5 vetvičiek kôpru 4 polievkové lyžice. l. majonéza 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 1 lyžička. cukor čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zemiaky umyjeme kefou a uvaríme v šupke domäkka. Ochlaďte a ošúpte, ak chcete. Nakrájajte na kolieska.
Krok 2
Vajcia dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Vypnite oheň, prikryte panvicu pokrievkou a nechajte 10 minút pôsobiť. Vajcia ošúpeme a vychladíme. Nakrájajte na kolieska.
Krok 3
Mrkvu ošúpeme. Reďkovky, mrkvu a uhorky nakrájame na veľmi tenké plátky. Zelenú cibuľu a kôpor nakrájajte na tenké plátky. Zelený šalát natrhajte na kúsky a vložte do šalátovej misy, pridajte zelenú cibuľu a kôpor a premiešajte. Okolo rozložte zeleninu. V miske zmiešame citrónovú šťavu s cukrom, soľou a korením. Pridajte majonézu a premiešajte. Šalát prelejeme dresingom a ozdobíme plátkami vajíčka.