gastronóm 20. august 2013 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g filet z nórskeho lososa 2 veľké paradajky 1 dlhá šalátová uhorka 1 sladká červená paprika štvrtina červenej cibule 5 vetvičiek petržlenu 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava 4 lyžice. l. extra panenský olivový olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 150°C. Lososa osolíme a okoreníme. Rybu položte na plech a pečte 4 minúty. Vyberte z rúry a udržujte v teple.
Krok 2
Uhorku ošúpeme, pozdĺžne rozpolíme a lyžicou vyškrabeme semienka.
Krok 3
Uhorku a paradajky nakrájame na malé kocky. Papriku prekrojíme na polovicu, zbavíme semienok a nakrájame na kocky.
Krok 4
Červenú cibuľu nakrájame na pol krúžky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
Krok 5
Lososa stiahneme z kože a rybu nastrúhame vidličkou na malé kúsky.
Krok 6
Zeleninu a petržlenovú vňať dáme do šalátovej misy, zalejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením. Premiešame a podávame na taniere. Pridajte kúsky lososa a podávajte.