Sortiment Bruschetta

gastronóm 13. októbra 2013 K receptu

Bruschetta je opečený kúsok chleba, nastrúhaný cesnakom a pokvapkaný olivovým olejom. Na vrch môžete dať čokoľvek – mozzarellu alebo akýkoľvek mäkký syr, tenké plátky šunky, šťavnaté paradajky, špenát orestovaný s cesnakom. Bruschettu podávajte pred večerou, aby ste povzbudili chuť do jedla.

zložitosť: priemer Kalórie: 580,53 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 36,75 g/28,52 g/41,99večeraObčerstveniePiknikINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 údená makrela 200 g konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave 200 g fety 1 konzerva (400 g) konzerva bielej fazule 300 g jahôd 1 varené vajce 1 sladká zelená paprika 1 stredná paradajka 1 sladká červená cibuľa 2 vetvičky petržlenu 1–2 citróny 1 malá uhorka 1 hlava cesnaku + 2 strúčiky hrsť olív 1 lyžička. kapary 2 vetvičky estragónu 2 vetvičky kôpru 3 vetvičky mäty 1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot 1 lyžička. práškový cukor ciabatta, bageta alebo vidiecky chlieb extra panenský olivový olej soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Odstráňte semená a blany zo zelenej papriky. Papriku, polovicu červenej cibule a paradajku nakrájame na malé kocky, petržlenovú vňať. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením a necháme 15 minút postáť.

Krok 2

Uhorku nasekajte veľmi jemne alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle. Nasekajte kôpor a estragón. Fetu roztlačte vidličkou, korením, pridajte bylinky, uhorku a 2-3 polievkové lyžice. l. olivový olej.

Krok 3

Z makrely odstráňte kosti a kožu a vidličkou ju rozdeľte na malé kúsky. Polovicu červenej cibule nakrájajte na tenké polkolieska a pridajte k rybe. Okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a olivový olej. Jemne nastrúhajte citrónovú kôru a posypte rybu.

Krok 4

Presuňte tuniaka na sito, aby ste odkvapkali, a potom ho presuňte do misy. Vajíčka ošúpeme, žĺtka pridáme k tuniakovi a spolu vidličkou roztlačíme, bielok nasekáme. Olivy nakrájame na plátky a kapary nadrobno. Dobre premiešajte, pridajte olivový olej a citrónovú šťavu a korenie.

Krok 5

Odstráňte zelené stonky z jahôd a nakrájajte bobule na malé kocky. Pokvapkáme balzamikovým octom a posypeme práškovým cukrom. Lístky mäty nakrájajte na tenké plátky a pridajte k jahodám. Posypeme nahrubo mletým čiernym korením. Túto plnku je potrebné uvariť až tesne pred podávaním, inak pustí veľa šťavy.

Krok 6

Ošúpeme vrch hlavičky cesnaku a zabalíme do fólie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 20 minút. Fazuľu scedíme v cedníku, prepláchneme vodou a preložíme do mixéra. Pridajte 3-5 strúčikov cesnaku, 3 lyžice. l. olivový olej, soľ, korenie a pyré. Chlieb nakrájajte na kúsky a pečte v rúre do zlatista. Potrieme strúčikom cesnaku a pokvapkáme olivovým olejom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik