gastronóm 2. marca 2017 K receptu
Cestoviny a morské plody sú práve tou kombináciou, ktorú majú radi všetci, mladí aj starí. Toto jedlo – samozrejme bez čili papričky – môžu na večeru vyskúšať aj malé deti. A ak sú pri stole iba dospelí, ktorí sa neboja „ohňa“, pridajte viac chilli – jedlo z toho bude mať prospech.
zložitosť: priemer Kalórie: 471,26 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 44,72 g/8,73 g/52,60talianska kuchyňaHlavný chodcestoviny (cestoviny)INGREDIENCIE NA 4 PORCIE250 g špagiet 500 g morského kokteilu 2 veľké mäsité paradajky 2 strúčiky cesnaku 1 červená chilli paprička extra panenský olivový olej soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Koktail z morských plodov vložte vopred do cedníka a položte ho na misku. Vložte do chladničky na najchladnejšiu policu a nechajte, kým sa úplne nerozmrazí. Opláchnite studenou vodou a osušte.
Krok 2
Rozdrvte strúčiky cesnaku nožom a ošúpte. Chilli papričku pozdĺžne rozrežte, zbavte semienok a blany a nakrájajte na polovičné kolieska. Šupku paradajok narežeme priečne, vložíme do misky, zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť. Opláchnite studenou vodou a zlúpnite pokožku. Nakrájajte na kocky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.
Krok 3
Varte 3 litre vody, pridajte soľ. Špagety vložíme do vriacej vody a uvaríme podľa návodu na obale.
Krok 4
Zahrejte 3 polievkové lyžice v širokej panvici na vysokej teplote. l. olivový olej a pridáme cesnak a čili papričku. Smažte 1 minútu, potom odstráňte cesnak. Pridajte morský koktail a smažte 2 minúty. Pridajte paradajky, soľ a korenie, povarte ďalšie 3 minúty, pridajte petržlenovú vňať.
Krok 5
Špagety sceďte v cedníku. Vložte ich do omáčky, premiešajte, nalejte 3 polievkové lyžice. l. olivový olej. Ak je omáčka hustá, pridajte trochu vody zo špagiet. Spoločne prehrejte 2 minúty a podávajte, hoci sa na obale morských plodov píše, že sa nesmie rozmrazovať, odporúčame to urobiť, inak bude omáčka vodnatá.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Cestoviny a morské plody sú práve tou kombináciou, ktorú majú radi všetci, mladí aj starí. Toto jedlo – samozrejme bez čili papričky – môžu na večeru vyskúšať aj malé deti. A ak sú pri stole iba dospelí, ktorí sa neboja „ohňa“, pridajte viac chilli – jedlo z toho bude mať prospech.