Studená cviklová krémová polievka s gorgonzolou

Oľga Erbisová 15. august 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1VareniePrvý chod: polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUsyr Gorgonzola – 2 lyžice. l. Jogurt alebo kefír – 2 ks. Zemiaky – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cviklu a zemiaky ošúpeme, nakrájame na veľké kúsky, zalejeme vriacou vodou (300 ml) a uvaríme do mäkka. Vývar nevypúšťajte dobre v chladničke. Pridajte nasekanú uhorku do vývaru a všetko rozdrvte v mixéri, až kým nebude pyré, pridajte soľ. Pyré pretrieme cez sitko, tým bude jednotnejšie a krajšie. Nalejeme do tanierov a do kruhu nalejeme jogurt. Ozdobíme kúskami gorgonzoly a rozpolenými prepeličími vajíčkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik