Studená uhorková polievka

gastronóm 12. októbra 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minútVareniePrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEpetržlen, jogurt na podávanie (najlepšie) 800 ml zeleninového vývaru 400 g silných uhoriek 1 červená paprika 1 stredná cibuľa 1 polievková lyžica. l. olivový olej soľ, čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku a cibuľu nakrájame nadrobno. Ak chcete, olúpte a potom jemne nakrájajte uhorky. V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a papriku, opekáme 10 minút.

Krok 2

Zalejeme vývarom, privedieme do varu, varíme 10 minút. Nalejte polievku do mixéra, pridajte uhorky, rozdrvte na úplne homogénne pyré.

Krok 3

Dochuťte soľou a korením, úplne vychlaďte a potom dajte do chladničky na 2 hodiny. V každej porcii podávajte posypané petržlenovou vňaťou a lyžicou jogurtu (voliteľné).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik