gastronóm 4. októbra 2013 K receptu
Tabouleh je izraelská verzia arabského jedla tabbouleh. Klasický tabbouleh sa pripravuje s bulgurom a množstvom zeleniny. Izraelčania pripravujú tabouli s kuskusom a pridávajú čerstvé uhorky, olivy a korenie.
zložitosť: priemer Kalórie: 368,93 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 11,90 g/16,80 g/43,20židovská kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoKašaRýchloINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ200 g kuskusu alebo bulguru 1 plechovka (400 g) varený cícer 1 plechovka (400 g) olivy 3–4 stredné uhorky 2 mäsité zrelé paradajky 1 stredný zväzok petržlenu 4–5 vetvičiek citrónová mäta extra panenský olivový olej 1 ČL. rascačerstvo mleté čierne koreniesoľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Semená rasce vložte na suchú, vyhrievanú panvicu a položte na strednú teplotu. Smažte, často pretrepte, aby ste zabránili spáleniu semien, 2 minúty. Potom nalejte rascu do mažiara, mierne ochlaďte a rozdrvte na prášok.
Krok 2
Cícer a olivy sceďte v cedníku a osušte. Petržlenovú vňať nasekajte veľmi jemne, najmä stonky môžu byť väčšie;
Krok 3
Z mäty odstráňte stonky, listy poukladajte na seba, zrolujte a nakrájajte veľmi natenko.
Krok 4
Kuskus alebo bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Popicháme vidličkou, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a posypeme rascou a petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.
Krok 5
Uhorky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Odstráňte semená z paradajok a nakrájajte dužinu rovnakým spôsobom ako uhorky. Olivy nasekáme pomerne nahrubo.
Krok 6
Kuskus zmiešame s uhorkami, paradajkami, olivami, cícerom a mätou. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením. Necháme trochu povariť a podávame.