gastronóm 15. júna 2013 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEZačnite variť 4 hodiny pred podávaním2 kg uhoriek 1,5 kg bielej cibule 1/2 šálky hnedého cukru 1/2 šálky jablčného octu 1/2 šálky orechového masla 2 polievkové lyžice. l. hrubá morská soľ 2-3 lyžičky. semená koriandra veľký zväzok koriandra Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Odrežte konce uhoriek; uhorky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, cibuľu nakrájame na kolieska a rozoberieme na jednotlivé kolieska. Vložte zeleninu do hrnca. Pridáme ocot, olej, cukor, koriander a nadrobno nasekané bylinky. Pridajte soľ a premiešajte. Dajte na stredný oheň a varte 10-15 minút, kým uhorky nezmäknú. Vložte do sterilizovaných pohárov, zhutnite a pevne uzavrite. Tip na potraviny
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tento šalát bol vynájdený, keď sa v zime cez deň ťažko zohnali uhorky. A niekde v decembri – napríklad na Silvestra, bola tá drahocenná nádoba odobratá z medziposchodia… Uhorky sú teraz v obchodoch po celý rok, ale to šalát nezhoršuje.
MIMOchodom
Rovnakým spôsobom môžete konzervovať nie uhorky, ale mladé cukety a najlepšie cukety. V tomto prípade namiesto mletého koriandra pridajte zrnká čierneho korenia a horčičné semienka.