Vaječná nátierka
gastronóm 22. marca 2014 K receptu
Cenovo výhodná náplň do palaciniek z vajec s prídavkom kôpru a póru je ideálna pre celú rodinu. Ukazuje sa aromatické, šťavnaté a rýchle.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 minObčerstvenieVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ6 veľkých vajec 1 stredný pór (iba biela časť) 1 malý zväzok kôpru 100 g rozpusteného masla soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vajcia vložte do hrnca, pridajte horúcu vodu, priveďte do varu a varte 8 minút. Ihneď preložíme do studenej vody a škrupiny poklepeme lyžičkou, aby praskli. Po niekoľkých minútach vyberte, ošúpte vajcia a nakrájajte jemne.
Krok 2
Nasekajte pór veľmi jemne a umyte ho, aby ste odstránili všetok piesok. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme pór, osolíme a na miernom ohni varíme do mäkka a do zlatista, 10 minút. Pár minút pred varením pridajte nasekaný kôpor.
Krok 3
Vajíčka zmiešame s pórom a kôprom, dochutíme soľou a korením, teplé podávame k palacinkám.