Alena Spirina 8. septembra 2016 K receptu
Baklažán je najnudnejšia a najtrpezlivejšia zelenina. Ľahko znáša akýkoľvek spôsob tepelnej úpravy, od parenia až po varenie v sirupe. Baklažán je pripravený spolupracovať s takmer akýmkoľvek iným produktom, dokonca aj s jemnou smotanou, dokonca aj s mäsom, dokonca aj s tým najkyslejším ovocím a syrom.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minPraženieRaňajkyvečeravečeraŠalátDetské menuDomáce mliečne výrobkyPárty, bufetINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 – 4 (600 g) stredné baklažány 800 g paradajok 100 g olív prirodzenej zrelosti 4 strúčiky cesnaku 100 – 120 g syra feta 60 ml olivového oleja 1 ½ ČL. hrubá soľ ¼-1/2 lyžičky. suché lupienky feferónky 5 vetvičiek bazalka soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány ošúpeme (voliteľné) a nakrájame na 2 cm kocky osolíme. Mikrovlnnú nádobu vysteľte dvoma vrstvami kávových filtrov alebo netkaných obrúskov a posypte rastlinným olejom. Položte baklažány na tanier a vložte do mikrovlnnej rúry asi 10 minút, pričom v polovici premiešajte. Mierne vychladnúť.
Krok 2
Zahrejte 1-2 lyžice na panvici. olivový olej, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a baklažán. Smažte na miernom ohni asi 10 minút. Miešajte v intervaloch 2-2,5 minúty, pri častejšom miešaní sa baklažány rozpadnú. Preložíme na tanier a necháme mierne vychladnúť
Krok 3
Paradajky nakrájame na kocky. Odstráňte listy bazalky z vetvičiek. Všetky ingrediencie zmiešame s baklažánmi, dochutíme soľou a červenou paprikou. Znova premiešajte.
Krok 4
Rozdrobte syr a posypte ním šalát