Cesto na cestoviny

Cesto na cestoviny

gastronóm 6. júna 2014Cesto na cestoviny K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 1 hodinatalianska kuchyňaPrázdneVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3 šálky múky 0,5 šálky jemnej krupice 4 vajcia 3 žĺtky 0,5 lyžičky. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na pracovnú dosku preosejeme múku, soľ a krupicu. Vytvorte „studňu“ v snímke. Do tohto otvoru rozbijeme vajcia a pridáme žĺtky.

Krok 2

Vajíčka zľahka vyšľaháme prstami alebo vidličkou, aby sa bielky a žĺtky spojili. Začnite postupne miesiť cesto a od okrajov sklíčka pridávajte múku.

Krok 3

Keď sú vajcia a múka zmiešané, začnite cesto miesiť aktívnejšie, akoby ste ho vtláčali do pracovnej plochy a po každom takomto pohybe ho prevrátili. Proces miesenia trvá približne 10 minút.

Krok 4

Keď je cesto hladké a homogénne, jemne ho posypte múkou a zabaľte do fólie. Nechajte stáť pri izbovej teplote 30-60 minút. Tento krok nepreskakujte – nevykysnuté cesto sa veľmi ťažko vyvaľká.

Krok 5

Pracovnú plochu poprášte múkou a cesto rozdeľte na 4 časti. Cesto, s ktorým nepracujete, nechajte prikryté plastovým obalom. Kus cesta zarovnajte a vyvaľkajte ho valčekom smerom od seba, pričom ho stále otáčajte o 90°.

Krok 6

Vrstva cesta by mala mať hrúbku 1,5–2 mm. Zakryte ho fóliou a rozvaľkajte zvyšné cesto. Pomocou noža alebo kolieska cestovín nakrájajte cesto na kúsky potrebné pre recept. Ihneď uvarte alebo vysušte a uskladnite v zakrytej nádobe na 4-5 dní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik