Cesto s veľkým množstvom jahňacieho tuku na somsu

Cesto s veľkým množstvom jahňacieho tuku na somsu

gastronóm 17. novembra 2014 K receptu

Z tohto cesta sa vyrába veľká, nadýchaná a jemná somsa.

zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyUzbecká kuchyňaPrázdneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ7–8 pohárov múky 1,5 pohára dobrej pitnej vody 2 vajcia 170 – 180 g rozpusteného jahňacieho tuku 4 ČL. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Soľ rozpustite vo vode. Múku preosejeme do misy. Roztopte jahňací tuk. Vajcia pridáme do osolenej vody a miešame do hladka.

Krok 2

Zmes nalejte do múky. Miešame, kým sa nevytvoria vločky. Prilejeme tuk a vymiesime cesto.

Krok 3

Guľôčku cesta v miske prikryjeme pokrievkou a necháme 1-2 hodiny postáť. Toto cesto vyvaľkáme oveľa hrubšie ako klasické nekysnuté cesto.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pomer množstva múky a tekutiny v ceste závisí od druhu múky a od toho, aká je „silná“ – teda koľko lepku obsahuje. S múkou budete musieť urobiť nejaké pokusy a omyly, ale nezabudnite, že odpočívanie spôsobí, že cesto bude vláčnejšie, takže ho neprelievajte príliš skoro.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik