gastronóm 14. apríla 2017 K receptu
Cestoviny s grilovanou zeleninou sú skvelým variantom na obed aj večeru. Zelenina bude obzvlášť chutná, ak ju opečiete na grile a podávate s cestovinami.
zložitosť: ľahko Kalórie: 655,05 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 30,72 g/13,62 g/98,03Gril/BBQPraženieNa grile, na grilevečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menucestoviny (cestoviny)ŠašlikRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g tagliatelle 8 cherry paradajok 1 malá cuketa 1 malý baklažán 1 sladká paprika 1 červená cibuľa 1 strúčik cesnaku 4 polievkové lyžice. l. lúpané píniové oriešky 1 polievková lyžica. l. hnedý cukor 1 lyžička. citrónová šťava 1 polievková lyžica. l. olivový olej soľ Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak ošúpeme. Zeleninu umyte a osušte. Cuketu a baklažán nakrájame na kolieska s hrúbkou 0,5 – 0,7 cm. Papriku ošúpeme zo semienok, nakrájame na prúžky a cibuľu na polkolieska.
Krok 2
Grilovaciu panvicu vymastíme olejom a kolieska cukety, baklažánu a papriky opekáme po malých častiach z oboch strán 2-3 minúty. Paradajky pokvapkáme olejom a popicháme vidličkou, opečieme ako posledné.
Krok 3
Zeleninu dáme do pohára, pokvapkáme citrónovou šťavou, pretlačíme cesnak, pridáme soľ, korenie a premiešame. Pohár prikryte fóliou a nechajte 5-7 minút zohrievať.
Krok 4
Cibuľu položte v rovnomernej vrstve na suchú panvicu, nalejte 1 polievkovú lyžičku. l. vodou a posypeme cukrom. Karamelizujte na miernom ohni bez miešania, kým nebude priehľadný a cukor sa úplne nerozpustí. Pridajte cibuľu do zeleniny a premiešajte.
Krok 5
Tagliatelle uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu. Vložte cestoviny do cedníka a sceďte vodu. Cestoviny skombinujte so zeleninou, premiešajte, podávajte horúce a posypte jedlo píniovými orieškami. V prípade potreby je možné píniové oriešky predhriať na 2-3 minúty na suchej panvici.