Cícerový šalát s bulgurom a tuniakom

gastronóm 9. augusta 2012 K receptu

Olga Rodionová, redaktorka webu Gastronom.ru, ponúka na večeru zdravý a ľahký šalát – ideálny na letný večer.

zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodina 15 minútŠalátINGREDIENCIE NA 2 PORCIE400 g konzervovaného alebo vareného cíceru 200 g bulguru 180 g konzervovaného tuniaka (vo vlastnej šťave) 50 g tvrdého syra 2 stredné uhorky 1/2 bielej sladkej cibule malý zväzok mäty soľNa tankovanie:1/2 malého citróna 1/2 lyžičky. sušený tymián 1/4 lyžičky. práškový cukor 4 lyžice. l. olivový olej čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Bulgur zalejte malým množstvom vriacej vody, pridajte soľ a vložte do mikrovlnnej rúry na 7-9 minút. V polovici varenia premiešame vidličkou. Ochlaďte cibuľu, nastrúhajte syr, nakrájajte uhorku. Cícer dáme do sitka a scedíme vodu. Tuniaka roztlačte vidličkou a najskôr odstráňte kosti. Mätu umyjeme, osušíme a nasekáme. Bulgur, cícer, cibuľu, syr a uhorku uložíme do šalátovej misy. V malej miske zmiešajte citrónovú šťavu, práškový cukor, olivový olej a tymian. Potriasť vidličkou. Šalát okoreníme, premiešame a podľa chuti dosolíme. Šalát posypeme mätou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik