Čučoriedkový kompót

Čučoriedkový kompót

gastronóm 17. septembra 2014Čučoriedkový kompót K receptu

Čučoriedkový kompót, ktorý si v lete pripravíte z čerstvých a aromatických lesných plodov, poteší dlhé zimné večery. Jeho kyslá, bohatá chuť sa nedá zameniť s inou. Samozrejme, je lepšie jesť bobule čerstvé. Ale zo všetkých spôsobov, ako uložiť dary prírody na zimu, je kompót na varenie najšetrnejší. Nápoj sa môže pochváliť vitamínovým zložením a ľahko podporí vaše telo v chladnom období. Ak sa vám zdá chuť kompótu príliš sladká, pridajte doň trochu kyseliny citrónovej. Nielenže to zlepší, ale aj ako konzervačný prostriedok pomôže zachovať nápoj na dlhú zimu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 45,67 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 30 min Použité: 0,15 g/0,05 g/10,98PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuRýchloINGREDIENCIE NA 3 PORCIEčučoriedky 400 g 300 g cukru Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Čučoriedky dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a odstráňte všetky vetvičky, listy a iné nečistoty. V prípade potreby znova opláchnite a sceďte v cedníku.

Krok 2

Nádoby na kompót dôkladne umyte a osušte. Môžete si vziať jednu trojlitrovú alebo trojlitrovú nádobu. To isté urobte s viečkami. A potom ich sterilizujte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje.

Krok 3

Vložte čučoriedky do pripravenej nádoby. Naplňte nádobu vriacou vodou až po vrch. Zakryte sterilizovaným vekom a nechajte 5 minút.

Krok 4

Vypustite vodu z pohára do veľkého hlbokého hrnca (bobule by mali zostať v pohári), pridajte cukor a priveďte do varu na strednom ohni.

Krok 5

Znížte teplotu na minimum a kompót varte ďalšie 2-3 minúty. Ihneď počas varu nalejte výsledný sirup späť do pohára s čučoriedkami.

Krok 6

Zrolujte nádobu so sterilizovaným vekom a otočte ju hore dnom. Zabaľte do teplej prikrývky a nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na tmavom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Čučoriedky môžete rýchlo a ľahko opláchnuť od zvyškov takto: vložte bobule do hlbokej nádoby a naplňte čistou vodou. Odstráňte všetky nečistoty, ktoré vyplávajú na povrch. Zvyšné bobule znova opláchnite.

MIMOchodom

Nápoj bude ešte chutnejší, ak okrem čučoriedok pridáte podľa chuti aj maliny, jablká, čerešne a iné ovocie alebo bobule.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik