gastronóm 7. augusta 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minObčerstvenieChliebINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhrniec rímskeho šalátu Hrniec Premium šalátu 4 pitas 600 g jahňacie filé 1 červená cibuľa 150 g cherry paradajky 1 šalátová uhorka 1 strúčik cesnaku 150 g prírodný jogurt 2 polievkové lyžice. l. olivový olej 2 lyžičky. šťava citrón soľ, mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte omáčku. Uhorku ošúpeme a polovicu odložíme. Z druhej polovice odstráňte semienka a dužinu nasekajte. Cesnak ošúpeme a roztlačíme. Zmiešajte uhorku, cesnak, jogurt, citrónovú šťavu, soľ a korenie v miske. Omáčku dôkladne premiešame a dáme do chladničky.
Krok 2
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Potrieme soľou a korením, položíme na gril a opekáme z oboch strán, kým nezhnedne, 6-8 minút. Necháme vychladnúť.
Krok 3
Hotové jahňacie mäso nakrájajte na malé kúsky cez zrno.
Krok 4
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Cherry paradajky umyjeme a prekrojíme na polovice. Zvyšnú uhorku rozrežte pozdĺžne a potom nakrájajte na plátky.
Krok 5
Šalátové listy umyjeme, osušíme a rukami nahrubo natrháme. Zeleninu a šalátové listy pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Krok 6
Pitu zohrejeme na grile z oboch strán do zlatista. Do každého urobte kapsu a vložte do nej listy šalátu, zeleninu a plátky mäsa. Podávame s omáčkou tzatziki.