gastronóm 18. apríla 2017 K receptu Náročnosť: ťažké Kalórie: 659,66 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 64,21 g / 9,49 g / 77,64španielska kuchyňaHlavný chodcestoviny (cestoviny)INGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g cestovín fellini 12 surových veľmi veľkých tigrích kreviet s hlavami 250 g čertovej ryby alebo filet z tresky 400 g filet z chobotnice rybí vývar 200 g pasírovaných paradajok 4–6 strúčikov cesnaku extra panenský olivový olej 0,5 ČL. šafranové nite 1 lyžička. sladká mletá paprika soli plátky citróna na podávanie čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filet z chobotnice dôkladne očistite od filmov a chitínových dosiek, opláchnite, osušte papierovými utierkami a nakrájajte na prúžky alebo krúžky široké 1 cm. Rybie filé nakrájajte na kúsky dlhé 2 cm.
Krok 2
Šafran zalejte pár polievkovými lyžicami horúcej vody a nechajte postáť, kým pripravíte všetko ostatné. Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme nadrobno.
Krok 3
V špeciálnej panvici na paellu alebo jednoducho v najširšej panvici (s priemerom aspoň 30 cm) zohrejte 4 polievkové lyžice. l. olejov Pridáme neošúpané krevety a opekáme z oboch strán, kým sa farba nezmení. Pomocou dierovanej lyžice vyberte vyprážané krevety na tanier. Rybu rýchlo opečieme a preložíme na tanier.
Krok 4
Na panvicu pridajte trochu oleja. Pridajte cesnak a prúžky chobotnice a smažte na miernom ohni 1 minútu. Pridajte papriku, šafran a pasírované paradajky a priveďte do varu.
Krok 5
Pridajte pastu, soľ a korenie, premiešajte a rozotrite v rovnomernej vrstve. Cestoviny zalejte dostatočným množstvom zohriateho vývaru, aby pokryli asi 1/2 palca. Varte na miernom ohni, bez miešania alebo zakrývania, kým sa vývar nevstrebe, 8 až 10 minút.
Krok 6
Odstráňte panvicu z ohňa. Rybu a krevety položte na povrch cestovín do kruhu a mierne ich zatlačte. Dochutíme korením, pokvapkáme olejom a podávame s plátkami citróna.