gastronóm 31. júla 2012 K receptu
Naše predajne predávajú dlhé a krátke bagety. Ako si viete predstaviť, tento recept je o krátkej tyčinke. Môžete si kúpiť dlhú a jednoducho ju rozrezať na polovicu. Na dve porcie zdvojnásobte ingrediencie.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 15 minObčerstvenieINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 francúzska bageta 400 g filé z bielej morskej ryby 3 polievkové lyžice. l. múka 1 veľká cibuľa hlávkový šalát 2 vajcia 1 čerstvá uhorka 2 kyslé uhorky 5 polievkových lyžíc. l. majonéza rastlinný olej na vyprážanie soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rybie filé umyte, osušte a nakrájajte na kúsky približne 3 cm dlhé a 1,5 cm široké Zmiešajte 1,5 lyžice. l. múku so soľou a korením a v tejto zmesi obalte ryby. Uložíme na tanier a necháme vsiaknuť múku. Potom každý kus znova rozvaľkajte v zostávajúcej múke smažte ryby v zahriatom rastlinnom oleji po dobu 3 minút. na každej strane. Umiestnite na papierové obrúsky, aby ste odsali prebytočný olej. Pre tento recept sú vhodné filety takmer všetkých bielych morských rýb – treska, ostriež, treska jednoškvrnná, pražma, morský vlk a iné. Hlavná vec je uistiť sa, že vo filé nezostali žiadne kosti.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy. Šalát rozoberieme na listy, umyjeme a osušíme. Vajcia uvarte na tvrdo 8 minút, opláchnite studenou vodou a odstráňte škrupiny. Vajcia nakrájame na kolieska. Čerstvé a nakladané uhorky umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnaké kolieska. Ak máte radi listy šalátu chrumkavé, použite ľadový šalát alebo nasekané listy čínskej kapusty.
Krok 3
Na bagete urobte pozdĺžny rez asi 1,5–2 cm od opačnej strany. Bageta by sa mala otvárať ako kniha.
Krok 4
Bagetu mierne pootvorte a každú stranu natrite zvnútra majonézou. Majonézu zmiešajte s 1-2 lyžičkami. kečup – potom získa príjemnú ružovú farbu. Chuť omáčky je možné zmeniť pridaním chrenu, sójovej omáčky, kari alebo iných korenín podľa chuti.
Krok 5
Obložte každú stranu sendviča listami šalátu. Medzi ne položte polkrúžky cibule, kolieska vajec a uhorky. Kúsky vyprážanej ryby rozložíme po celej dĺžke bagety. Jemne stlačte polovice chleba k sebe. Ak chcete, môžete rybu potiahnuť ďalšími 1-2 polievkovými lyžicami. l. majonéza.