Gazpacho Bloody Mary

gastronóm 22. septembra 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minútPrvý chod: polievkaVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľká uhorka – 1 ks zrelé paradajky – 5-6 ks červená sladká cibuľa – 0,5 ks cesnak – 1 strúčik biely chlieb – 2 kusy dobrý kečup – 50 ml omáčka Tabasco – do. ochutnať biele korenie – podľa chuti soľ – podľa chuti vodka – voliteľné lístky bazalky na podávanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpte všetku zeleninu, odstráňte šupku a semená z uhoriek a paradajok. Nakrájajte zeleninu podľa želania (niektorá zelenina môže byť jemne nakrájaná a odložená až do podávania).

Krok 2

Z chleba odrežte kôrky, strúhanku nalámte na kúsky a osušte v rúre. Vložte zeleninu do mixéra, pridajte kečup, olivový olej a asi 1,5 šálky ľadovej vody. Šľaháme do hladka, dochutíme soľou, korením a tabascom podľa chuti. Ak chcete, dochuťte vodkou a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Krok 3

Polievku nalejeme do taniera, pridáme kúsky chleba a nadrobno nakrájanú zeleninu, ozdobíme bazalkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik