Náčelníci 2. mája 2017 K receptu
Hoci je kebab arabské jedlo, existuje izraelský výklad. Hlavným korením izraelského kebabu je koriander. Veľkoryso sa do nej pridáva aj petržlen, rasca a koriander.
zložitosť: priemer Porcie: 5Gril/BBQPraženiežidovská kuchyňavečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍjahňacie mäso (stopka) – 800 g hovädzieho tuku – 150 g koriandra – 50 ks šalotiek – 60 gzira – 6 g papriky – 3 g koriandra – 4 g soli, mletého čierneho korenia – podľa chuti supita – 5 ks.Pre salsu:petržlen – 50 g Baku paradajky – 60 čerstvých glam – 15 g baklažán – 160 g paradajková šťava – 70 gNa omáčku tahini:morská soľ – 10 g studená pitná voda – 100 ml pasty tahini – 100 čerstvej citrónovej šťavy – 25 ml cesnaku – 10 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jahňaciu dužinu a hovädzí tuk pretlačte cez mlynček na mäso. Koriander (40 g), petržlenovú vňať (40 g) a šalotku nasekajte nadrobno a pridajte k mäsu. Pridajte 5 g rasce, 2 g papriky, 2 g koriandra a morskú soľ. Vmiešame mleté mäso.
Krok 2
Z mletého mäsa vytvarujte 50 g rezne opečte na grilovacej panvici.
Krok 3
Pripravte salsu omáčku. Baklažán upečieme v rúre (25 minút pri 180 stupňoch) alebo opečieme na grile. Ošúpte, nakrájajte. Paradajky blanšírujeme, zbavíme semienok a dužinu nakrájame na malé kocky so stranou 0,3 – 0,5 mm. Zeleninu premiešame, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a 10 g koriandra. Pridajte 1 g rasce, 1 g papriky, 2 g koriandra, čerstvú limetku a paradajkovú šťavu. Soľ, korenie, premiešajte.
Krok 4
Pripravte omáčku tahini. Rýchlo zmiešame vodu, tahini pastu, čerstvú citrónovú šťavu a nadrobno nasekaný cesnak. Pridajte soľ. Tahini pasta by sa mala zmeniť z hnedej na takmer bielu. Je dôležité, aby voda bola veľmi studená.
Krok 5
Kebab položíme na tanier a polejeme omáčkou tahina. Vedľa nej položte salsu a pitu. Jedlo ozdobíme lístkami koriandra.
MIMOchodom
Recept poskytol Ilya Cherkashin, šéfkuchár reštaurácie Balcony.