gastronóm 23. júla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Kalórie: 264,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 minŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 zväzok reďkoviek 3 malé čerstvé uhorky 1 jablko 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava 80 g kukuričný šalát 100 g majonézy 1 strúčik cesnaku 0,5 malej čili papričky 4 vetvičky kôpru soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si dresing. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Papriku umyjeme, pozdĺžne rozpolíme a vyškrabeme zrniečka, dužinu nasekáme nožom nadrobno.
Krok 2
Kôpor umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Majonézu zmiešame s cesnakom, korením a kôprom. Podľa chuti dosolíme.
Krok 3
Umyte reďkovky, uhorky a jablká. Reďkovky a uhorky nakrájame na tenké kolieska, jablko nakrájame na 4 časti, zbavíme jadrovníka, dužinu nakrájame na tenké plátky. Pokvapkajte jablko citrónovou šťavou. Šalát umyte, osušte a rozdeľte na malé konáriky Koreňové listy, reďkovky, uhorky a jablko zmiešajte s malým množstvom dresingu. Vložte do priehľadných šalátových misiek alebo pohárov. Navrch pokvapkáme zvyšným dresingom.