gastronóm 29. augusta 2016 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 minRúraPečenievečeravečeraHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 filety z kuracích pŕs 400 g fazule z konzervy 4 vetvičky cherry paradajok (asi 350 g) 80 g strúhaného parmezánu 5 vetvičiek tymiánu 3 vetvičky bazalky 6 polievkových lyžíc. l. olivový olej 4 lyžice. l. balzamikový ocot 1/2 lyžičky. cukorsoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Kuracie filé vložíme do pekáča potretého olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a posypeme strúhaným parmezánom.
Krok 2
Vložte fazuľa do cedníka a opláchnite vodou. Položte fazuľa vedľa filé a na ne položte cherry paradajky bez toho, aby ste ich odstránili z konárov.
Krok 3
Zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, cukor a štipku soli. Touto zálievkou zalejeme paradajky. Oddeľte lístky tymiánu od vetvičiek a posypte nimi jedlo.
Krok 4
Vložte panvicu do rúry na 20-25 minút. Hotové jedlo posypeme lístkami bazalky.