Kyslá slivková omáčka
gastronóm 17. septembra 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE5 kg sceďte 500 ml vody 10 strúčikov cesnaku 3 feferónky 2 zväzky petržlenovej vňate 2 polievkové lyžice. l. khmeli-suneli korenie 2 lyžičky. mletý koriander 3 bobkové listy 3 polievkové lyžice. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte slivky. Slivky vložte do veľkého hrnca, pridajte vodu, priveďte do varu, prikryte a duste 15 minút. na strednom ohni: slivky by mali byť varené.
Krok 2
Horúce slivky v niekoľkých fázach pomelieme cez cedník, kôstky a šupky vyhodíme.
Krok 3
Cesnak ošúpeme a papriku zbavíme semienok. Nasekajte petržlenovú vňať. Cesnak, feferónku a petržlenovú vňať pretlačte cez mlynček na mäso.
Krok 4
Do panvice dáme slivkové pyré, pyré, soľ a všetky koreniny. Priveďte do varu a za stáleho miešania varte 15 minút.
Krok 5
Horúcu omáčku nalejte do horúcich sterilizovaných fliaš a zviňte viečka.