gastronóm 16. apríla 2012 K receptu
Ako rozumne využiť zvyšky chleba – v jasnom a vitamínmi nabitom šaláte.
zložitosť: ľahko Kalórie: 398,78 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 h Použité: 7,00 g/32,16 g/19,79ŠalátKeď prídu hostiaRýchloINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajky kumato – 2 ks vetvičky petržlenu – 5-6 ks konzervované fazule lima – 4 polievkové lyžice. l. zmes listov šalátu (podľa chuti) – 200 ks – pita – 1 ks reďkovky – 5-6 ks. l čerstvá uhorka – 1 ks soľ podľa chuti, tahina (sezamová pasta) – 2 polievkové lyžice. l. citrón – 1 ks – 3-4 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pitu nakrájajte na štvorcové kúsky so stranou asi 3 cm (najvhodnejšie je to urobiť nožnicami).
Krok 2
Kúsky z oboch strán namažte olejom, položte na plech a vložte do rúry predhriatej na 200 °C na 5-6 minút.
Krok 3
Reďkovky a čerstvú uhorku nakrájajte najemno a nakladanú uhorku nakrájajte na 0,5 cm kúsky. Vyprážané kúsky pita vyberte z rúry, preložte na tanier a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, 7-8 minút.
Krok 4
Fazuľu umyte a osušte. Paradajky kumato nakrájajte na plátky a cherry paradajky prekrojte na polovicu. Do veľkej šalátovej misy dáme zmes listov šalátu, reďkovky, oba druhy uhoriek, oba druhy paradajok a fazuľu, zľahka premiešame. Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
Krok 5
Na dresing zmiešajte v samostatnej miske tahini a olivový olej, vytlačte citrónovú šťavu, dochuťte soľou a prešľahajte vidličkou. Dressing nalejeme do šalátu, premiešame a dáme na taniere, navrch dáme kúsky opraženej pity a petržlenovej vňate.