Yuna 5. augusta 2016 K receptu
Paradajky sa dajú použiť na prípravu veľmi aromatickej cukrovinky na ranný čaj. S príjemnou kyslosťou a jemnou textúrou.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 hVareniePopoludňajšie občerstvenieDezertPrázdnePárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 200 jablko 1 ks citrón 0,3 ks cukor 200 g koňak 20 ml badián 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na paradajkách urobte rez v tvare kríža a spustite ich na 1-2 minúty. do vriacej vody, ihneď vychladnúť. Odstráňte kožu a vyčistite semená. Z tretiny citróna odstráňte kôru a vytlačte šťavu. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme cukor, šťavu a citrónovú kôru. Premiešame a necháme v chladničke 12 hodín (cez noc).
Krok 2
Na druhý deň zapálte a priveďte do varu. Jablko ošúpeme a nastrúhame a pridáme k paradajkám. Umiestnite badián. Varte na miernom ohni do požadovanej hustoty, 30-40 minút.
Krok 3
Badián vyberieme a prilejeme koňak. Vypnite teplo a nechajte vychladnúť. Vložte do čistej nádoby a skladujte pri izbovej teplote. Podávajte cukrovinku s toastom, teplou bagetou a syrom.
UŽITOČNÉ RADY
Na výrobu cukroviniek je lepšie brať mäsité paradajky.