Paradajková cukrovinka

Yuna 5. augusta 2016 K receptu

Paradajky sa dajú použiť na prípravu veľmi aromatickej cukrovinky na ranný čaj. S príjemnou kyslosťou a jemnou textúrou.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 hVareniePopoludňajšie občerstvenieDezertPrázdnePárty, bufetINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 200 jablko 1 ks citrón 0,3 ks cukor 200 g koňak 20 ml badián 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na paradajkách urobte rez v tvare kríža a spustite ich na 1-2 minúty. do vriacej vody, ihneď vychladnúť. Odstráňte kožu a vyčistite semená. Z tretiny citróna odstráňte kôru a vytlačte šťavu. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme cukor, šťavu a citrónovú kôru. Premiešame a necháme v chladničke 12 hodín (cez noc).

Krok 2

Na druhý deň zapálte a priveďte do varu. Jablko ošúpeme a nastrúhame a pridáme k paradajkám. Umiestnite badián. Varte na miernom ohni do požadovanej hustoty, 30-40 minút.

Krok 3

Badián vyberieme a prilejeme koňak. Vypnite teplo a nechajte vychladnúť. Vložte do čistej nádoby a skladujte pri izbovej teplote. Podávajte cukrovinku s toastom, teplou bagetou a syrom.

UŽITOČNÉ RADY

Na výrobu cukroviniek je lepšie brať mäsité paradajky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik