Paradajkové a jablkové chutney

Elena Davydová 23. augusta 2016 K receptu

Viem si predstaviť, ako v zime otvorím voňavú nádobu a všetko zjem s ražným chlebom. Voňavé, stredne sladké a stredne kyslé a veľmi chutné chutney.

zložitosť: ľahko Porcie: 1KonzervovanieDusenie, chradnutieIndická kuchyňavečeravečeraPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1,7 kg jablká Granny Smith 3 ks červená paprika 2 ks korenie (čierne korenie, bobkový list, zázvor, horčica, kôprové semienka) 1 štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajku zbavíme šupky (prekrojíme priečne a 5 minút zalejeme vriacou vodou), nakrájame nadrobno.

Krok 2

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame nadrobno. Papriky tiež.

Krok 3

Dusíme v hrnci s hrubým dnom, kým zmes nezhustne, 1 až 2 hodiny.

Krok 4

Na konci pridajte korenie, soľ, po 10 minútach vyberte bobkový list a odstráňte z tepla.

Krok 5

Mierne ochlaďte a vložte do sterilizovaných pohárov.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik