Elena Davydová 23. augusta 2016 K receptu
Viem si predstaviť, ako v zime otvorím voňavú nádobu a všetko zjem s ražným chlebom. Voňavé, stredne sladké a stredne kyslé a veľmi chutné chutney.
zložitosť: ľahko Porcie: 1KonzervovanieDusenie, chradnutieIndická kuchyňavečeravečeraPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1,7 kg jablká Granny Smith 3 ks červená paprika 2 ks korenie (čierne korenie, bobkový list, zázvor, horčica, kôprové semienka) 1 štipka Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajku zbavíme šupky (prekrojíme priečne a 5 minút zalejeme vriacou vodou), nakrájame nadrobno.
Krok 2
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame nadrobno. Papriky tiež.
Krok 3
Dusíme v hrnci s hrubým dnom, kým zmes nezhustne, 1 až 2 hodiny.
Krok 4
Na konci pridajte korenie, soľ, po 10 minútach vyberte bobkový list a odstráňte z tepla.
Krok 5
Mierne ochlaďte a vložte do sterilizovaných pohárov.