gastronóm 10. august 2016 K receptu
Dresing hrá v tomto šaláte hlavnú úlohu. Nesmú chýbať ani paradajky, no jahody možno nahradiť broskyňami, marhuľami, slivkami či ríbezľami.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 25 minThajská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4–5 zrelých uzbeckých paradajok 200 g jahôd 1 červená krymská cibuľa soľ vyprážaný syr na servírovanie, voliteľná limetová kôra a čerstvo mleté čierne korenieAk chcete odoslať:100 ml rastlinného oleja 2 kafírové listy 1 lyžička. tom-yampo pasta 1 lyžička. limetová šťava a rybia omáčka 0,5 lyžičky. práškový cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu dresingu odstráňte stonku a stredovú „žilku“ z limetkových listov a zvyšok jemne nasekajte.
Krok 2
Nasekané listy vložte do mixéra, zalejte olejom a rozmixujte do hladka. Pridajte všetky ostatné ingrediencie na dresing a znova šľahajte.
Krok 3
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovičky, vložíme na 15 minút do ľadovej osolenej vody.
Krok 4
Odstráňte stopky z jahôd a nakrájajte bobule na ľahko konzumovateľné kúsky. Paradajky nakrájajte na veľké plátky.
Krok 5
Paradajky, jahody a scedenú cibuľu spojíme, prelejeme dresingom, premiešame, posypeme kôrou a čiernym korením a ihneď podávame (podľa želania s vyprážaným syrom ako halloumi alebo suluguni).