Paradajky a jahody s dresingom v thajskom štýle

gastronóm 10. august 2016 K receptu

Dresing hrá v tomto šaláte hlavnú úlohu. Nesmú chýbať ani paradajky, no jahody možno nahradiť broskyňami, marhuľami, slivkami či ríbezľami.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 25 minThajská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4–5 zrelých uzbeckých paradajok 200 g jahôd 1 červená krymská cibuľa soľ vyprážaný syr na servírovanie, voliteľná limetová kôra a čerstvo mleté ​​čierne korenieAk chcete odoslať:100 ml rastlinného oleja 2 kafírové listy 1 lyžička. tom-yampo pasta 1 lyžička. limetová šťava a rybia omáčka 0,5 lyžičky. práškový cukor Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu dresingu odstráňte stonku a stredovú „žilku“ z limetkových listov a zvyšok jemne nasekajte.

Krok 2

Nasekané listy vložte do mixéra, zalejte olejom a rozmixujte do hladka. Pridajte všetky ostatné ingrediencie na dresing a znova šľahajte.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovičky, vložíme na 15 minút do ľadovej osolenej vody.

Krok 4

Odstráňte stopky z jahôd a nakrájajte bobule na ľahko konzumovateľné kúsky. Paradajky nakrájajte na veľké plátky.

Krok 5

Paradajky, jahody a scedenú cibuľu spojíme, prelejeme dresingom, premiešame, posypeme kôrou a čiernym korením a ihneď podávame (podľa želania s vyprážaným syrom ako halloumi alebo suluguni).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik