gastronóm 25. júla 2016 K receptu
Úžasné predjedlo na sviatočný stôl (vyrobte si ho z malých Baku paradajok) alebo len tak skvelý obed.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 45 minObčerstvenieVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoDomáce mliečne výrobkyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ12 malých paradajok (najlepšie bakuské) 250 g tvarohu s obsahom tuku 9% 100 g sušených paradajok v oleji 2 polievkové lyžice. l. kapary 2 strúčiky cesnaku 2 vetvičky bazalky čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Z paradajok odrežeme vrchnú tretinu. Ostrou lyžicou vydlabte jadro a blany (nebudete ich potrebovať, môžete si ich odložiť na polievku alebo omáčku).
Krok 2
Sušené paradajky, kapary, cesnak a lístky bazalky nakrájame nadrobno. Zmiešame s tvarohom, korením, dochutíme olejom zo sušených paradajok a znova premiešame.
Krok 3
Paradajky naplňte výslednou tvarohovou hmotou, prikryte „viečkom“ a vložte do chladničky aspoň na 30 minút lúhovať.