Plnené paradajky
gastronóm 17. septembra 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg paradajok 1 zväzok petržlenovej vňate 15 strúčikov cesnakuNa marinádu:2 polievkové lyžice. l. soľ 1,5 lyžice. l. med 3 lyžice. l. vínny ocot 1 liter vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Cesnak zmiešame s petržlenovou vňaťou.
Krok 2
Paradajky umyte a odrežte vršky. Pomocou čajovej lyžičky vyberte časť dužiny. Do jamky vložte zmes petržlenu a cesnaku.
Krok 3
Vložte plnené paradajky do sterilizovaných pohárov. Zalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút odstáť.
Krok 4
Vodu sceďte do hrnca, pridajte soľ a med, priveďte do varu a znova nalejte na paradajky. Do každej nádoby nalejte 1,5 lyžice. l. ocot. Poháre zrolujte.