Predjedlo z kreviet, uhorky a čínskej kapusty

Anna Suhoveeva 10. apríla 2012 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 30 minObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUkôpor – 3 vetvičky majonéza – 2 polievkové lyžice. l. soľ – podľa chuti korenie – podľa chuti Krevety v studenej vode – 400 g horčice – 1 lyžička limetová šťava – 1 polievková lyžica. l. javorový sirup – 1 polievková lyžica. l.smotana 33% tuku – 1 polievková lyžica. l. uhorka pekingská – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vrchnú časť hlávky čínskej kapusty nasekáme na veľmi tenké prúžky. Kapustu blanšírujeme vo vriacej osolenej vode 2 minúty, scedíme v cedníku, necháme odtiecť všetku vodu a necháme vychladnúť. Z rozmrazených kreviet odstráňte škrupiny a nakrájajte na malé kúsky. Zmiešajte blanšírovanú kapustu a zmes kreviet. Pridajte trochu kôpru. Na prípravu dresingu zmiešame smotanu, majonézu, horčicu, limetkovú šťavu, javorový sirup, trochu soli a korenia. Kapustu s krevetami ochutíme omáčkou. Uhorku nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky. Pásiky uhorky zvinieme do krúžku a naplníme šalátom. Hotové „rúrky“ je možné umiestniť na sušienky, hrnčeky na uhorky alebo jednoducho na taniere na porcie. Ihneď podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Je dôležité krevety nevariť a nechať ich prirodzene rozmraziť, potom si zachovajú svoje prospešné vlastnosti čo najviac a budú veľmi šťavnaté. Na obliekanie je lepšie použiť domácu majonézu. Javorový sirup je možné nahradiť medom, ale musíte použiť 2-krát menej medu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik