Prípravky z fazule
gastronóm 17. septembra 2014 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minútPrázdneVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍPre fazuľu v paradajkovej omáčke:2 kg fazule 2 kg paradajok 5 veľkých cibúľ 200 ml rastlinného oleja 1 polievková lyžica. l. s hromadou cukru 2 polievkové lyžice. l. soľ60 ml bieleho vínneho octu10 zrniek čierneho korenia5 zrniek nového korenia3 bobkové listyNa fazuľu so zeleninou:3 šálky fazule 3 kg paradajok 1 kg mrkvy 1 kg cibule 1 kg sladkej papriky 1,5 šálky rastlinného oleja 1/2 šálky cukru 2 polievkové lyžice. l. soľ120 ml bieleho vínneho octu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu namočte na 4 hodiny a potom varte do mäkka, 1,5 hodiny.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Smažte v rastlinnom oleji do mäkka, 10 minút.
Krok 3
Paradajky prejdite cez mlynček na mäso. Vložte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte cibuľu, fazuľu, cukor, soľ a korenie a varte 40 minút. Na konci varenia pridáme ocot.
Krok 4
Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite. Otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
Krok 5
Namočte fazuľu na 4 hodiny, potom varte do polovice varenia, 35 minút.
Krok 6
Ošúpte cibuľu a mrkvu. Odstráňte semená zo sladkej papriky. Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky. Paradajky prejdite cez mlynček na mäso.
Krok 7
Vložte zeleninu a fazuľu do veľkého hrnca. Pridajte soľ, cukor a maslo. Priveďte do varu a varte 1 hodinu Na konci varenia prilejte ocot.
Krok 8
Vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami. Otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.